dissabte, 23 de febrer del 2008

Els vins

El Pedralets és el nostre vi, que pretén representar les essències del cor del Priorat a Gratallops. A la finca Els Pedralets, el nostre pare hi va plantar amb molta estima les varietats pròpies del Priorat, com la garnatxa i el samsó o carinyena, però també fou dels primers que hi va plantar cabernet suavignon. És el que ha fet possible el cupatge del 45% de garnatxa 40% de samsó i 15% de cabernet, que després de fer la seva estada necessària a les nostres bótes de roure dóna un Priorat molt honest, com es pot veure amb les anyades comercialitzades fins a avui. I és que el raïm d’aquest vi creix a la vinya al costat dels raïms que han donat el nom internacional al Priorat.
Tot i que la major part de la producció va destinada a l’exportació, hem aconseguit un bon nombre d’entusiastes fidels a aquest vi, a través del boca-orella, i això fa que cada cop tinguem més presència entre els qui estimen el vi de casa nostra.
La producció d’aquest vi és de 5.000 i 4.000 ampolles l’any, segons l’anyada, i uns 14,5% de volum alcohòlic.

Notes de tast del Pedralets: Color de cirera intens. Aroma amb notes de sobremaduració i un punt de licorós, fruita madura, amb presència del roure. En boca, carnós, tanins de roure i de fruita molt madura, un pensament de dolçor i saborós.

Amèlia és el nostre vi cap de celler, que produïm en molt petita quantitat només les anyades molt bones, en què tots els factors climàtics han estat favorables per obtenir l’excepcional nivell d’aquest vi.
Només 1.000 ampolles amb un cupatge de 40% de cabernet suavignon, 20% de garnatxa, 20% de samsó i un 10% de merlot, és la contribució dels germans Masdeu i Campos a engrandir el mite dels grans vins del Priorat. És per això que la major part d’anys, en no ser possible arribar als estàndards que ens hem imposat, ens estimem més no embotellar-lo.
Notes de tast de l’Amèlia: Color grana intens amb reflexos violacis. Aroma de fruita madura, però també minerals i fumats, que li donen una molt bona complexitat aromàtica. Una boca estructurada, amb tanins ben madurs.